Kako živeti bolj eko?

4. 5. 2019 // Trendi / Tips & tricks

Biti eko ni le trendi muha enodnevnica. To je trajnostno in okolju prijazno življenje, ki pozitivno vpliva na naše zdravje, na zdravje naših partnerjev in otrok ter posledično tudi na okolje, v katerem živimo in v katerem bodo živele generacije za nami. Tukaj je nekaj najboljših načinov, kako lahko tudi vi - korak za korakom - pričnete živeti bolj eko ...

Najbolje je, da v proces vključite tudi svoje družinske člane. Otroci ob tem najverjetneje sploh ne bodo imeli občutka, da se učijo, ampak se bodo ob tem celo zabavali. Z 'igro' pa bodo odrasli v zdrave in okolju prijazne posameznike.

Med umivanjem posode in pranjem rok pazite, da curek vode ni premočan. Med umivanjem zob vodo zapirajte.

Luči v stanovanju naj gorijo le v prostoru, v katerem se nahajate & če je to resnično potrebno. Prav tako računalnik in televizija.

Pri umivanju rok ne uporabljajte agresivnih antibakterijskih mil. Najboljša izbira so tista, ki ne uničijo koristnih bakterij, še bolje, če so pakirana v biorazgradljivi embalaži. Enako velja za ostale negovalne in kozmetične produkte.

Reciklirajte odpadke - otroci se ob razvrščanju odpadkov izjemno zabavajo!

Jejte sezonsko sadje in zelenjavo, ki po možnosti v trgovini ni zapakirana v plastiko. Za obisk tržnice ne pozabite spakirati platnenih torb in cekarja! Pri pakiranju hrane za v službo ali v šolo uporabite posodice za večkratno uporabo in ne plastičnih vrečk.

Avto zamenjajte za kolo in javni prevoz. Hodite kolikor morete in kadarkoli je mogoče. Na potovanje se odpravite z vlakom in za spremembo pozabite na letalo.

Ponošenih oblačil ne mečite stran, ampak jih podarite oziroma reciklirajte. Prav tako oblačil ne kupujte iz dolgčasa, ampak samo takrat, ko jih resnično potrebujete. Ste vedeli, da sintetična oblačila med pranjem v obtok spuščajo plastična vlakna? Namesto sintetičnih oblačil zato raje kupujte reciklirana oblačila oziroma oblačila iz organskega bombaža in ostalih okolju prijaznih materialov.

V. J.

Foto: Instagram

screenshot_2019-04-30_at_18_36_12.jpg@helenmilanhome1.jpg@komunitasorganikindonesia