3 nasveti: Kako se spopasti s tesnobo v času koronavirusa?

9. 4. 2020 // Wellness / Mind & spirit

Ni skrivnost, da ima stres pomembno vlogo pri našem telesnem zdravju. Tako kot količina spanja in zdrava prehrana ima tudi raven stresa močan vpliv na naše telo in na naš imunski sistem. Ni čudno, da številni imunologi pravijo, da moramo za močno odpornost dobro jesti, kvalitetno spati in uspešno obvladovati stres.

Vendarle je v času, ko se srečujemo s tesnobo okoli COVID-19 in ko nam ne preostane drugega, kot da doma prebiramo novice, frustrijajoče slišati nasvet "ne sekiraj se". Prav zato smo preverili, kako si lahko sami pomagamo naslednjič, ko bomo v telesu začutili tesnobo.

Nadzor spremljanja informacij

Nenehno prebiranje novic v zvezi s pandemijo vas bo izpostavilo večji količini stresa, kot, če bi novice spremljali nadzorovano. Včasih stalen tok novic prinese več škode kot koristi. Nasvet? Natančno izberite, od kod boste dobili informacije in dajte prednost kakovosti pred količino.

Sprejmite svojo tesnobo

Če ste kljub nadzorovanemu spremljanju novic še vedno tesnobni, se tesnobi prepustite in se ji nehajte upirati. Ko pričnete plitko dihati, pričnite opazovati svoje dihanje in se z dihalnimi vajami umirite. Globoko vdihnite in izdihnite. Večkrat.

Razlikujte med resnično in lažno tesnobo

Ne glede na to, da so vsi občutki tesnobe upravičeni, obstaja razlika med "resnično" in "lažno" tesnobo. Lažna tesnoba je lahko posledica uživanja velike količine kofeina, branja družbenih medijev pred spanjem in premalo spanja. Če boste odpravili te dejavnike, obstaja velika verjetnost, da boste zmanjšali raven tesnobe.

V. J.

Foto: Byrdie

1.jpg