5 preprostih nasvetov za zdravo in sijočo polt brez napak

14. 5. 2019 // Wellness / Telo

Če si že od nekdaj želite, da vam ne bi bilo potrebno uporabljati pudra, ste na pravem mestu - tukaj je 5 preprostih nasvetov za zdravo in sijočo polt brez napak!

1. Čiščenje

Zjutraj in zvečer kožo dobro očistite z nežno peno za čiščenje obraza, ki naj ne vsebuje alkohola (ta kožo izsuši). V kolikor ste čez dan nosile puder, obraz očistite dvakrat in si pri tem pomagajte z nežno krožno krtačo za čiščenje obraza.

2. Zaščitni faktor

Zjutraj po čiščenju na obraz nanesite zaščitni faktor. V uredništvu imamo najraje kreme za obraz oziroma pudre, ki že vsebujejo zaščitni faktor, saj se tako izognemu nanosu še enega sloja kreme na obraz.

3. Hidracija

Za zadostno hidracijo kože poskrbite z dobro vlažilno kremo za obraz, ki naj ne vsebuje alkohola, in z dodatnim kozarcem popite vode na dan. Kožo navlažite takoj po umivanju obraza, saj boste tako preprečile dehidracijo kože. Če imate težave z nečistočami, uporabite kremo z retinolom, ki briše gube in odpravlja nepravilnosti.

4. Manj je več

Pri negi kože obraza prenehajte z uporabo težkih krem, ki rade zamašijo pore, in spanjem z naličenim obrazom. Prav tako se izogibajte grobim pilingom, ki hitro poškodujejo kožo in redno umivajte čopiče za ličenje.

5. Zdrava prehrana

Iz prehrana izločite sladkor in mlečne izdelke ter vanjo vključite sadje, zelenjavo in omega-3 maščobne kisline.

V. J.

Foto: Visual Therapy

1.jpg