Pravilna nega po sončenju za obstojnejšo zagorelost

27. 6. 2017 // Wellness / Telo

Končno je tu poletje in čas, da svoje telo nastavimo toplim sončnim žarkom. Ker pa sončenje do neke mere kožo poškoduje in izsuši, moramo poskrbeti za njeno zaščito pred sončenjem in zdravje ter obnovitev po sončenju.

Prhanje

Po sončenju s telesa izperite pesek, sol in kreme za sončenje. Vse našteto lahko namreč zmanjša porjavelost, prha z osvežilnim gelom za prhanje pa kožo tudi pomiri in pripravi na nadaljno nego.

Zaščita in nega las

Lasje poleti zaradi izpostavljenosti soncu, kloru in soli hitro izgubijo vlago, začnejo se cepiti in postanejo lomljivi. Zato je pomembno, da v tem času uporabljamo hranljive šampone z UV-zaščito, na lase pa lahko pred in med sončenjem kanemo tudi nekaj kapljic olja za sončenje, na primer Sun Care suho olje za zaščito pred soncem. Po sončenju priporočamo tudi uporabo hranilnih mask za lase.

Hladilne maske

Na soncu koža izgubi vlažnost. Za nego obraza po sončenju priporočamo hladilne maske z aloe vero, ki bodo povrnile izgubljeno vlago, kožo pripravile na sončenje, umirile rdečico, ki je posledica prekomernega sončenja, in podaljšale zagorelost. Kožo telesa po sončenju nahranite, pomirite in obnovite z mlekom za po sončenju, kot je na primer Sun Care mleko po sončenju After Sun, ki s prijetnim hladilnim učinkom nudi takojšnjo pomiritev in osvežitev kože po sončenju. Dodan izvleček aloe vere kožo intenzivno vlaži in pomaga pri njeni regeneraciji, medtem ko jo provitamin B5 zaščiti ter pomaga preprečevati izsuševanje. Novost za nego kože po sončenju je tudi Sun Care Body Yogurt, ki kožo razvaja z osvežilno kokosovo vodo! Lahkotna formula prijetno hladi, pomiri ter koži po sončenju povrne izgubljeno vlago. Dodano karitejevo maslo nahrani in regenerira, medtem ko šipkovo olje, bogato z vitaminom E, pomaga pri obnovi kožnih celic ter vrača mehkobo in elastičnost. Koža bo po takšni negi tudi dalj časa lepo zagorela.

Hidracija

Po sončenju je koža žejna. V prejšnji točki smo omenili, kako jo napojiti z losjoni za telo, ki so vlažilni in kožo nahranijo. Poleg nege pa je za lepo navlaženo kožo poleti potrebno popiti tudi dovolj vode. In to vsaj 2 do 3 litre na dan! Le tako bomo kožo navlažili tudi od znotraj ter se tako izognili prezgodnjemu nastanku gub.

V. J.

Foto: Byrdie, Afrodita

1.jpgsun-care-jogurt-coconut-nova-b-390x680.jpgSun Care Body Yogurt