5 trikov za lepo zagorelo polt

28. 7. 2020 // Wellness / Telo

Prišlo je poletje in z njim vred želja po bronasti polti. Da pa med pridobivanjem le-te ne bi naletele na klasične napake - opekline, luščenje, prehitro staranje in izsušitev kože - smo v nadaljevanju pripravili vodič, kako čim hitreje in čim bolj varno do privlačno zagorele polti.

Pozabite na solarij in prekomerno sončenje brez zaščite! Oba načina pridobivanja rjave polti pospešujeta nastanek kožnega raka, obenem pa izsušita in postarata kožo! Sončnim žarkom se izpostavljajte postopoma in v prvih počitniških dneh nikakor ne med dvanajsto in četrto uro, saj so takrat sončni žarki najmočnejši, vaša koža pa se mora na začetku počitnic še privaditi na visoke temperature in močne sončne žarke. Prav tako ne pozabite, da je vaša koža izpostavljena sončnim žarkom tudi med športnim udejstvovanjem na plaži! Glavo zatorej zaščitite s kapo oziroma slamnikom, kožo pa s kremo s primernim zaščitnim faktorjem za vaš tip kože!

Najprej smo poskrbeli za varnost in za opozorila, sedaj pa poglejmo, kako do privlačne rjave polti - na čim bolj varen način ...

Poleti si za zajtrk pripravite jajca, ki vsebujejo vitamine A, D in vitamine B kompleksa, ki regenerirajo in hranijo telo. Jajca vsebujejo tudi omega 3 in omega 6 maščobne kisline, ki skrbijo za lepo polt, jajčni rumenjak pa vsebuje vitamin B6, ki vpliva na tvorjenje temnejšega pigmenta. Korenje in ostala zelenjava ter sadje oranžne barve (mmm, breskve in marelice!) vsebujejo beta karoten, ki se v telesu pretvori v vitamin A, ki varuje pred opeklinami in aktivira nastajanje kožnega pigmenta. Ne pozabite, da lahko naše telo vitamin A absorbira le, v kolikor mu dodamo nekaj (olivnega) olja.

Za zaščito kože poskrbite že pred odhodom na plažo. Prav tako med sončenjem in po vsakem plavanju kožo celega telesa namažite s kremo za sončenje, ki zagotavlja zaščito pred poškodbami UV žarkov. Pri tem ne pozabite na obraz!

Poleg zaščite lahko za hitrejše doseganje porjavele polti uporabite tudi suho olje za hitrejšo porjavitev oziroma novo TROPICAL Marmelado z zaščitnim faktorjem SPF 10, ki zagotavlja varno, hitro in intenzivno pridobivanje privlačno zagorele polti. Vsebuje bogato zakladnico naravnih sestavin: 100% organsko kokosovo olje iz Filipinov, dragoceno karite in kakavovo maslo ter izvleček korenčka z visoko vsebnostjo beta karotena. Kožo vlaži, nahrani, z dodanimi antioksidanti zaščiti pred negativnimi zunanjimi dejavniki in spodbuja obnovo celic.

Po sončenju kožo nahranite z mlekom za po sončenju ali dišečim Jogurtom, ki kožo razvaja z osvežilno kokosovo vodo. Lahkotna formula prijetno hladi, pomiri ter koži po sončenju povrne izgubljeno vlago. Dodano karitejevo maslo nahrani in regenerira, medtem ko šipkovo olje, bogato z vitaminom E, pomaga pri obnovi kožnih celic ter vrača mehkobo in elastičnost.

Vse najnovejše izdelke za nego kože pred, med in po sončenju Sun Care najdete tukaj

V. J.

Foto: Unsplash / Roberto Nickson, Afrodita

roberto-nickson-asvouhx84o8-unsplash.jpgFoto: Unsplash / Roberto Nicksonsun_care.jpg