Kako poleti popiti dovolj vode in poskrbeti za super počutje?

8. 8. 2022 // Wellness / Telo

Se ti zdi, da včasih nimaš koncentracije za delo? Imaš konec dneva glavobol in ne veš kaj bi lahko bil vzrok zanj? Je tvoja koža suha in bleda?

Največkrat je odgovor na vse te težave enostavno, da piješ premalo vode. Ni pomembno samo koliko, temveč predvsem kako pogosto piješ vodo tekom dneva. Zadostovalo bo že nekaj požirkov vsakih 30 min.

Zanimivo je, koliko ljudi se še vedno ne zaveda kako pomembno je pitje vode.

Telo nas ves čas opozarja na spremembe, istočasno pa bi te presenetilo, kako dolgo je lahko ”tiho” in potrpežljivo čaka na “boljše čase”. Medtem pa izgubo že 2% telesnih tekočin lahko občutimo kot izčrpanost in nelagodje.

Ko zaznaš žejo, je ponavadi že prepozno. Tvoje telo je že delno dehidrirano in priva zato je pomembno, da piješ redno tekom dneva in ne šele, ko začutiš žejo.

DA BOŠ LAŽJE POSKRBEL/A ZA HIDRACIJO TI PONUJAMO KAR 5 TRIKOV:

1. SPREMENI OKUS VODE

Morda ne maraš okusa navadne vode ali pa ti samo “nekaj manjka”. Okus vode lahko zelo enostavno obogatiš na primer s svežo kumaro, limono ali nekaj koščki najljubšega zmrznjenega sadja.

2. PREVERI TEMPERATURO

Temperatura vode lahko vpliva na željo po pitju. Poskrbi, da imaš vedno na voljo vodo primerne temperature glede spremembe ozračja in okolja. Tako bo vsak požirek vode veliko bolj prijal.

3. IZRAČUNAJ SVOJ IDEALEN DNEVNI VNOS TEKOČINE IN NASTAVI OPOMNIKE

Ne pozabi, ni pomembno le koliko vode spiješ v dnevu, ampak tudi kako pogosto! Popolnoma normalno je, da ob vseh dnevnih opravilih pozabiš na pitje. Tehnologijo razvijamo zato, da nam je v pomoč - pomagaj si z aplikacijami, ki opominjajo na pitje vode.

4. STEKLENIČKO IMEJ VEDNO OB SEBI

Nalažje je, če imaš stekleničko vode vedno pri roki - v torbici, na pisalni mizi, v telovadnici, … vsakič, ko jo boš zagledal/a, se boš spomnil/a popiti požirek.

5. IZBERI JO V SVOJEM STILU

Na tržišču obstaja ogromna izbira stekleničk za večkratno uporabo. Razlikujejo se po materialih, dizajnu in funkcionalnosti. Pomembno je, da izbereš tako, ki ustreza tvojemu življenjskemu slogu.

V. J.

Foto: Equa, Unsplash

equa-moment-rose-11-landscape-web.jpgFoto: Equamariah-hewines-oawxktahd-g-unsplash.jpgFoto: Mariah Hewines