S tem čudežnim oljem bomo na naraven način očistile kožo

17. 3. 2024 // Wellness / Telo

Zdi se, kot da smo v boju proti mozoljem preizkusile že vse stare in nove trike. Ampak včasih najbolje delujejo prav najstarejši produkti. Tako je, govorimo o olju čajevca.

Če za olje čajevca in njegove zdravilne lastnosti še niste slišale, naj vam povemo, da se to čudežno olje odlično odreže pri boju z marsikatero nevšečnostjo. Olje čajevca deluje proti-bakterijsko, protivirusno in proti-glivično. Leta 1920 so ga v medicini uporabljali za čiščenje ran in preprečevanje infekcij, v zadnjih letih pa postaja čajevec priljubljen predvsem v kozmetični industriji. Dodajajo ga milom, šamponu, losjonom in drugim izdelkom za osebno nego. Gre za naravno obliko salicilne kisline, za katero je znano, da se super odreže v boju z mozoljčki. Za razliko od produktov, ki poleg te vsebujejo še številne kemikalije, pa je popolnoma naravno in varno za uporabo.

Kako ga uporabimo? Če imate eno ali dve nepravilnosti, potopite bombažno palčko v olje in jo uporabite za točkovno "obdelavo". Če se hočete hkrati znebiti kupčka nepravilnosti, olje čajevca razredčite v vlažilni kremi, saj lahko direkten nanos povzroči izsušitev kože. Mešanje s hidratacijskim sredstvom bo preprečilo izsušitev in bolje porazdelilo izdelek.

Kje ga dobimo? Najdete ga v kateri koli lekarni, kupite pa ga lahko tudi na spletu.

V. J.

Foto: Dr. Weil

1.jpg