Odprla se je trgovina The Body Shop

23. 11. 2017 // Lepota / Novosti

V Sloveniji bodo The Body Shop izdelki najprej na voljo v spletni trgovini, v bližnji prihodnosti pa je v načrtu tudi odprtje več trgovin. The Body Shop vstopa na slovenski trg s praznično ponudbo izdelkov.

Letos bodo kupci z vsakim kupljenim prazničnim darilom pomagali projektu The Peace Play organizacije International Alert v Libanonu in omogočili varen prostor za igro ter enoletno izvedbo aktivnosti za zdravljenje travmatičnih izkušenj sirijskih otrok.

Kozmetični izdelki The Body Shop so zasnovani zelo preprosto, a so že od leta 1976 težko posnemljivi. Gre za preplet naravnih sestavin, starodavnih receptur in sodobne tehnologije. Sestavine, ki bogatijo The Body Shop izdelke, dobivajo od manjših pridelovalcev v lokalnih skupnostih iz vsega sveta. The Body Shop že 30 let izvaja program tako imenovanega pravičnega trgovanja, ki vključuje 26 partnerjev iz 21 držav sveta. Z dobavitelji trgujejo pošteno in jim nudijo poštene cene pod poštenimi pogoji, nemalokrat s tem omogočajo dostojno življenje mnogim posameznikom iz odročnejših krajev sveta.

The Body Shop je bila prva svetovna lepotna blagovna znamka, ki se je začela boriti proti preizkušanju na živalih v kozmetiki in je prvo podjetje, ki je bilo leta 1997 certificirano z znakom Leaping Bunny. To je edini mednarodno priznan certifikat, ki potrošnikom omogoča enostavno prepoznavanje kozmetičnih izdelkov, ki niso bili preizkušeni na živalih. V zadnjih treh desetletjih je podjetje v sodelovanju z organizacijo Cruelty Free International, izvedlo več kampanj, njihova skupna prizadevanja so leta 2013 privedla k prepovedi preizkušanja kozmetičnih izdelkov na živalih v Evropski uniji.

Veselo nakupovanje v The Body Shop trgovini vam želimo!

V. J.

Foto: The Body Shop

bs.jpeg