Špargljeva juha

1. 4. 2015 // Lifestyle / Kulinarika

Šparglji že od nekdaj veljajo za zdravo živilo. Mlade poganjke, bogate z vitamini in minerali, cenimo, ker znižujejo holesterol in krvni tlak, krepijo stene žil, ščitijo jetra, pomagajo pri težavah z mehurjem in ledvicami ter blažijo menstrualne krče. Pravo super živilo lahko pripravimo na več načinov, nam pa se spomladi najbolj prileže okusna in zdrava špargljeva juha.

Potrebujemo:

25g masla

nekaj žlic olivnega olja

350g špargljev

1 čebula, nasekljana

2 stroka česna, nasekljana

vrečka sveže špinače

700ml zelenjavne osnove za juho

rustikalni kruh za prilogo

Priprava:

V veliki ponvi stopimo maslo in na njem podušimo vršičke špargljev, dokler se ne omehčajo. Zmehčane stresemo na krožnik in v ponev stresemo čebulo, kolutke špargljev in česen. Premešamo in dušimo od 5 do 10 minut. Nato dodamo špinačo, jušno osnovo in kuhamo do vretja. Odstavimo in zmes zmešamo s paličnim mešalnikom. Prelijemo v globoke krožnike in potresemo z vršički. Postrežemo z rustikalnim kruhom in po želji pokapamo z olivnim oljem.

M.V.

Foto: Leroyskitchenandlounge

1.jpg