Barvite poletne solate za takrat, ko je prevroče za kaj drugega

15. 8. 2020 // Wellness / Prehrana

Za poletne dni, ko smo zaradi vročine nenehno utrujene, ni boljšega od barvite tasteninske solate, ki nam z energičnim okusom in vibrantnim videzom podari nov zagon in deluje osvežujoče na naše počutje.

Recept za poletno testeninsko solato je popolnoma enostaven – pripravimo jo iz ohlajenih testenin, ki so nam ostale od večerje, na rezine narezanih češnjevih paradižnikov, kuhane koruze, fižola, polovice avokada in pesta, ki ga zmeljemo iz svežega peteršilja, parmezana (lahko tudi feta sira), treh v olju namočenih posušenih paradižnikov in ene pekoče papričice jalapeno. Vse skupaj vržemo v skledo, začinimo s soljo, oljčnim oljem, poprom in limoninim sokom ter postrežemo!

Poleg tega okusnega recepta pa lahko v solato vržete še kaj drugega. Namesto testenin se odlično odrežejo kvinoja, kuskus, leča, čičerika, ječmen, ... Nekaj nadvse vabečih idej smo zbrali v tokratni galeriji!

V. J.

Foto: Unsplash

dawit-dex-fmqct8q-unsplash-1.jpgFoto: Unsplash / Dawiteaters-collective-12ehc6fxpyg-unsplash.jpgFoto: Unsplash / Eaters Collective