My UV Patch: velika tehnološka inovacija na področju zaščite pred soncem

7. 6. 2017 // Wellness / Telo

La Roche-Posay je v okviru svoje predanosti za preprečevanju kožnih bolezni, ki jih povzročajo UV-žarki, in boju proti kožnemu raku predstavil prvo povezano raztegljivo & nosljivo napravo My UV Patch. UV obliž, ki je tanjši od povprečne debeline lasu, je prvi raztegljivi senzor za kožo, oblikovan za spremljanje izpostavljenosti kože UV žarkom in povezan z mobilnim telefonom, ki uporabnika obvešča o varni izpostavljenosti in zaščiti pred soncem.

Novi La Roche-Posay UV-obliž ima obliko prozorne nalepke, ki je raztegljiva in jo lahko prilepimo na katerokoli območje kože. Njegova površina je približno en kvadratni centimeter, debelina pa 50 mikrometrov – kar je polovica povprečne debeline lasu. V obližu so fotoobčutljiva barvila, ki se prilagodijo osnovnemu tenu kože in spremenijo barvo, kadar so izpostavljena žarkom UV. Na ta način opozarjajo na različne stopnje izpostavljenosti soncu. UV-obliž deluje skupaj z mobilno aplikacijo, ki analizira fotoobčutljive kvadratke barvila in določi stopnjo izpostavljenosti žarkom UV. Aplikacija uporabnika obvešča o stopnji izpostavljenosti in mu svetuje, kako se lahko zaščiti pred soncem.

V podjetju La Roche Posay so UV-obliž poimenovali My UV Patch in je del njihove tristopenjske zaščite pred soncem in pred kožnim rakom. Poleg UV-obliža, ki spremlja izpostavljenost žarkom UV, jo sestavljata še redno samopregledovanje lepotnih znamenj in uporaba krem z visokim zaščitnim faktorjem. UV-obliž je v prodaji skupaj z izdelkoma Anthelios za zaščito odrasle in otroške kože pred žarki UVA in UVB z zaščitnim faktorjem 50.

V. J.

Foto: La Roche Posay

my_uv_patch1.jpganthelios-dp_2017-hq.jpg